Харви Уейнстейн секуално насилие продуцент уволнен

Обвиняват Харви Уейнстейн в изнасилване

Прокурорът на окръг Манхатън Сай Ванс ще се опита да повдигне обвинение в изнасилване срещу холивудския продуцент Харви Уейнстейн още следващата седмица, съобщава „Ню Йорк пост“.

Нюйоркската полицията, посочва изданието, разследва твърдението на американската актриса Пас де ла Хуерта, според която през 2010 г. на два пъти е била подложена на сексуален тормоз от Уейнстейн.

Миналата седмица шефът на разследванията на нюйоркската полиция Робърт Бойс заяви, че цялата събрана по този случай информация се изпраща на окръжния прокурор на Манхатън, а следващата стъпка може да бъде получаването на заповед за арест на Уейстнейн, който в момента се лекува в клиника в Аризона.

В края на октомври „Ню Йорк Таймс“ публикува резултатите от журналистическо разследване, което показва, че в течение на около 30 години Уейстнейн е тормозел служителки на компанията, в която работел. Продуцентът търсил интимна близост с тях срещу кариерно развитие.

Множество холивудски звезди, сред които Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу, също са били обект на сексуален тормоз от страна на Уейнстейн.

- реклама -