Борислав Колев, припадна, съда, зала, мярка за неотклонение, Хемус
кадър: bTV

Обвиняемият за източването на парите за „Хемус“, който припадна в съда, е добре, влиза в залата отново във вторник

Мярката за неотклонение на Борислав Колев, обвинен за пране на пари за строежа на АМ „Хемус“,ще се гледа на 21 декември от Апелативния съд в София.

Към момента няма медицински данни, които да сочат, че Колев не може да се яви при разглеждането на мярката, посочват от съда, цитирани от БТА.

Вчера Колев припадна, докато съдебният състав се произнасяше за това каква мярка за неотклонение трябва да получи. Веднага му беше оказана медицинска помощ и обвиняемият беше изнесен на носилка към лечебно заведение, където да се установи състоянието му.

До момента Колев е под домашен арест, наложен му от Софийския градски съд, въпреки искането на прокуратурата той да бъде задържан под стража.

Прокуратурата обаче протестира решението на съда. Защитата на Колев поиска от Апелативния съд по-лека мярка за неотклонение от домашен арест.

Доводите, които адвокат Христо Ботев представи, бяха, че няма доказателства, които да уличават подзащитния му в извършването на престъпление, както и това, че няма опасност той да се укрие, има чисто съдебно минало, също така е баща на три малолетни деца, а съпругата му има медицински проблем.

- реклама -