Дъстин Хофман

Обвиниха и кинолегендата Дъстин Хофман за сексуални посегателства

Двукратният носител на „Оскар“ Дъстин Хофмън беше обвинен в сексуални посегателства.

Според писателката Ана Греъм Хънтър режисьорът й налитал, когато тя била непълнолетна

Това разкри самата писателка пред „Холивуд рипортър“.

Нейният разказ е поредното разкрие за сексуалните посегателства в света на американското кино.

Инцидентът е станал по време на снимките на телевизионния филм „Смъртта на търговския пътник“ от 1985 г., в който Хофман изпълнява главната роля.

Хънтър съобщи, че работела на снимачната площадка като стажантка и по онова време била 17-годишна. По думите й холивудският екранен герой се държал неподобаващо с нея, открито флиртувал и си позволявал непристойни изказвания по неин адрес.

Ето част от разказа на писателката:

„През първия снимачен ден Дъстин ме помоли да му направя масаж на краката. И аз го направих. Той открито флиртуваше с мене, хващаше ме за дупето, говореше за секс. Една сутрин отидох при него във фургона да му занеса закуската. Той ме посреща някак с присмех и каза следното: „О, какво имаме тук? Големи яйца и нежен клитор?“ И сам се разсмя над шегата си, а аз просто загубих дар слово. След това се затворих в банята и дълго плаках“, спомня си писателката.

Всичко това продължило 5 седмици и през цялото това време Ана си водила дневник, който по-късно изпратила на сестра си.

„Днес минах покрай колата на Дъстин и той четири пъти ме хвана за задника. Всеки път грубо го отблъсквах и в крайна сметка му казах, че е мръсен и вонящ дядка“. Но по думите й това не повлияло на Хофман: той продължил със сексуалните си атаки срещу момичето.

Другите хора на снимачната група виждали всичко, но не се намесвали и посъветвали Ана да забрави за принципите си и просто да се смири – „да се жертва заради филма“.

Хънтър се смирила, но не забравила случилото се, а скандалът с Харви Уейнстейн е насърчил да разкаже на света своята история.

„На 49 години аз накрая разбрах, че постъпката на Дъстин Хофман, уви, не е изключение от правилото, а нещо, с което жените се сблъскват повсеместно – в Холивуд и навсякъде другаде. Той беше агресор, аз – дете, а неговото поведение беше чиста проба сексуално посегателство“, заяви Хънтър.

Изданието отбелязва, че Хофман вече бил реагирал на обвиненията й. „Аз дълбоко уважавам жените и се чувствам ужасно за постъпките си. Съжалявам“, заявил актьорът.

Дъстин Хофман е двукратен носител на „Оскар“-и и шесткратен лауреат на приза „Златен глобус“. В момента е на 80 години.

- реклама -