Иван Миховски

Обвиниха депутат от ГЕРБ

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем народния представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски за причиняване на средна телесна повреда на пешеходец при пътно-транспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Иван миховскиДо привличането на Миховски като обвиняем се стигна, след като на 08.02.2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета му като народен представител. Искането е именно във връзка с проверка на прокуратурата за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при транспортно произшествие.

На 02.10.2015 г. около 19.50 часа в гр. Троян при кръстовище между ул. „Васил Левски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“, Иван Миховски управлявал л.а. „Мерцедес С 350“ с посока на движение от центъра на Троян към град Ловеч. По същото време в Троян, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходката М. Т. Достигайки кръстовището , тя предприела пресичане на пътното платно на ул. „Васил Левски“. 

Миховски обаче не намалил скоростта на движение на автомобила и блъснал жената. Така той по непредпазливост й причинил средна телесна повреда, като пострадалата е била с трайно затруднение на движението на десния крак за срок не по-малък от 2-3 месеца при обичаен ход на възстановителния процес. 

Миховски бил изпробван за употреба на алкохол с дрегер „Алкотест“, който отчел положителен резултат, а именно 0.48 промила на хиляда. На Иван Миховски е съставен акт за установяване на административно нарушение от 02.10.2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения.

- реклама -