затвор, дете, Мездра, смърт

Обвиненият за източването на парите за АМ „Хемус“ припадна в съдебната зала

Апелативният съд гледа мярката на обвинения за източването на АМ „Хемус“. Известният съдия по минифутбол Борислав Колев е обвинен в пране на пари за над 53 млн. лева, източени при строителството на аутобана.

Каква мярка ще бъде наложена на футболния съдия все още не е ясно. Докато слушаше решението на съда Колев припадна. Това наложи в залата да бъде извикан лекар.

По-късно пристигна и екип на спешни медици с носилка. Какво е състоянието на обвиняемият все още не е известно.

Докато няма мнение от медицинско лице за състоянието на обвиняемия и в негово отсъствие, съдът не може да продължи заседанието и да определи мярка за неотклонение на лицето. По закон това може да стане в негово отсъствие само при изрично заявено съгласие от обвиняемия и защитата му.

Днес Колев поиска по-лека мярка, заради влошено здравословно състояние на съпругата му.

В съдебната зала от държавното обвинение заявиха, че има достатъчно доказателства за пране на пари чрез кухи фирми и подставени лица. Също така НАП е знаела за теглените пари на каса, но по неизвестни причини от институцията са бездействали. Според прокуратурата едно от подставените лица в схемата Колев е намерил пред хемодиализата в Монтана.

В съдебната зала адвокатът на футболния съдия заяви, че разследването е прибързано и е било удобно Борислав Колев да бъде посочен като главно действащо лице, но той не е бил двигателят на схемата. Защитата заяви, че Колев не отказал да съдейства на разследващите.

Делото до момента е белязано от скандали и високо напрежение между МВР и държавното обвинение заради оказан натиск от служители на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори.

източник: БНТ

- реклама -