Обвинения за двамата полицаи и Марто-Дебелия

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за трима мъже, арестувани по време на специализирана акция за трафик на жени и сводничество.

Към настоящия момент обвиняемите Мартин Филипов, както и двама полицейски служители от 1 РУП – гр. Благоевград – Стефан Филипов и Петър Кънев, полицейски инспектор в сектор „Борба с организирана престъпност“ – Благоевград, са задържани за 72 часа с постановление на прокурор. 

На Мартин Филипов са повдигнати обвинения за набиране, транспортиране и приемане на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия, на полицай Филипов за лично укривателство и издаване на служебна информация, а срещу Кънев – за лично укривателство.

До задържането им на 1 юни в Благоевград се стигна след разследване, продължило повече от месец, след подадена жалба от една от жертвите на сводника за упражнявано насилие и тормоз. Впоследствие били използвани СРС, които разкрили участието на служителите на реда в престъпната дейност.

- реклама -