банкерка

Обвинение и за виртуалното гадже на варненската банкерка Невена, откраднала 1 млн. лева

С обвинение се сдоби и виртуалното гадже на банкерката Невена Йорданова от Варна, която миналата година открадна 1 млн. лева от сметки на вложители.

Неговото име е Сергей Михайлов, но се подвизавал във Фейсбук като Мирослав. Варненската окръжна прокуратура обвини 30-годишния мъж в измама в особено големи размери. Наложена му е мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 хиляди лева.

38-годишната специалистка от отдел „Банкиране на дребно“ превеждала редовно крупни суми на Сергей между януари 2018 г. и ноември 2019 г. С парите той живеел охолно в родното си монтанско село, където дори бил сгоден.

Двамата се запознали в интернет и никога не са се срещали на живот

банкерка

Въпреки това Невена пращала на мнимия си любим колети по куриерска фирма, пълни с пари. Освен присвоените средства, тя му е дала и лични авоари, включително и изтеглени от нея и нейни роднини кредити – общо 1.22 млн. лева.

Пред разследващите тя обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да си реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед. Впоследствие се оказва, че това е истинското му име.

- реклама -