Обвинение и 10 бона гаранция за бизнесмена, с чийто пистолет депутатско дете простреля момиче

С обвинение се сдоби бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто пистолет депутатско дете простреля момиче. Той се яви в полицията във Велико Търново днес, за да бъде подведен под отговорност. И не пророни и дума. Бонзов е на свобода срещу 10 бона парична гаранция.

Той остави зареден пистолет под възглавница на пейка в двора си в Арбанаси по време на парти с деца.

Намери го синът на депутата Явор Божанков и простреля неволно 12-годишно момиче, сестра на майка му.

Бонзов и адвокатите му останаха над 20 минути в управлението. После адвокатите му казаха, че е заявил желание да съдейства на разследването. И са направили искане да се запознаят с материалите по делото.

Деянието е извършено в нарушение на чл. 59, ал. 1 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ). Според него

„лицата, получили разрешение за придобиване,

съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, са длъжни да ги опазват. От кражби, изгубване и достъп на други лица. И да предприемат мерки за недопускане на злополуки или наранявания при употребата им.“Бонзов не е съхранявал оръжието в неподвижна каса, от което е последвало причиняване на средна телесна повреда на дете на 12 години. Като не е искал и допускал това“, става ясно още от съобщението на районната прокуратура.

„Оше нямаме експертизи, събират се доказателства. На този етап това можем да кажем заради следствената тайна, която сме длъжни да пазим“. Това казаха адвокатите Калин Кънчевски и Милен Николов.

Те посочиха, че Бонзов ще дава обяснения тогава, когато се съберат всички доказателства. „Деянието е неумишлено, непредпазливо. Никой не е искал да настъпват вредни последици за когото и да било“, завършиха изявлението си Кънчевски и Николов.

- реклама -