Афганистан

Обстрелваха базата в Кандахар, няма пострадали наши военни

Базата на международната коалиция на летище в Афганистан е била подложена на 2 ноември 2019 г. на два обстрела с ракетни снаряди. Това съобщиха от българското министерство на отбраната.

Няма пострадали български военнослужещи и не са нанесени материални щети в района на базата

Първият ракетен снаряд е бил изстрелян в 00.43 ч. местно време (22.13 ч. българско време на 1 ноември), а вторият – в 1.37 ч. местно време (23.07 ч. българско време на 1 ноември).

Шест бомби избухнаха до джамия в Източен Афганистан

Експлозиите са станали пред портата на джамията „Абдула ибн Масуд“, като засега няма съобщения за пострадали, като близката зона е оградена от Националната дирекция за сигурност и полицията, според източници.

Сигналът идва след експлозия в североизточната провинция Тахар, довела до смъртта на поне 9 ученици, докато са отивали на училище.

Ситуацията в Афганистан е напрегната от десетилетия на фона на нападенията на радикалното движение на талибаните и терористичната групировка ИД. Въпреки че САЩ и талибаните започнаха преговори за изтегляне на чужди войски миналата година, мирните преговори се прекъснаха този септември, което доведе до още кръвопролития.

- реклама -