Общински съветник от „Продължаваме промяната“ блъснал кола в София и избягал

Общински съветник от „Продължаваме промяната“ блъснал кола в София и избягал. 43-годишният Благовест Георгиев е отказал проба за алкохол и наркотици, и бил задържан в 4-то РПУ. Катастрофата е станала снощи около 21:00 часа. Свидетели на случилото се последвали виновника за инцидента и подали сигнал в полицията. Екипът на МВР открил колата паркирана на ул. „Елин Пелин“.

Проверка на полицията е установила, че

Благовест Георгиев има и предишни нарушения.

През 2007 година отново отказал да бъде тестван, а през 2017 заради 0,8 промила алкохол в кръвта, му отнемат книжката за 8 месеца и му налагат глоба от 700 лв. Той е и член на комисията по безопасност на движението.

От групата на общинските съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП излязоха с позиция до медиите по случая.

В нея те оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като „недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал“.

„Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев

от позицията общински съветник“, пише още в позицията.

Реакция дойде и от кмета на София Васил Терзиев, който беше издигнат от ПП-ДБ-СС.

„Правилата и законите трябва да важат еднакво за всички. Поведението на Благовест Георгиев, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, е недопустимо и несъвместимо с нашите ценности и принципи. То е в пълно противоречие с поетия от нас ангажимент за безопасност и сигурност в нашия град. Отговорното поведение изисква едно – оставка“, гласи позицията на Терзиев.

Чрез пост във Фейсбук Борис Бонев също призова Георгиев да подаде оставка:

„Позицията на Спаси София е категорична – Благовест Георгиев, общински съветник излъчен от квотата на Продължаваме промяната, трябва незабавно да подаде оставка и да напусне СОС. След което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол. Извинявам се и ме е срам, че като председател на общата група на ПП-ДБ и Спаси София се налага да пиша подобни публикации. Независимо дали си на публична позиция или не, никой няма право да застрашава живота и здравето на другите заради безразсъдното си поведение“, пише Борис Бонев.

- реклама -