нападение дело, отпадъци, обвиняеми,

Общински съветник от БСП Хасково обжалва акт в съда след като отказал дрегер

Общинският съветник от групата на БСП в Хасково Даниел Йорданов е обжалвал пред Районния съд акт за нарушения на пътя, пише Haskovo.net. По информация на медията на 4-ти срещу 5-ти октомври 2020 г. Йорданов е бил спрян за полицейска проверка, по време на която е бил във видимо нетрезво състояние. Опитал се да избяга, но бил заловен от униформените. Отказал да го тестват с дрегер. Полицаите му съставили акт. На 12 октомври е издадено наказателно постановление от началника на сектор към МВР-Хасково. То е за четири нарушения на Закона за движение по пътищата – заради отказа да бъде тестват с дрегер, за неносене на шофьорска книжка и талона на автомобила, за неподчинение на полицейско разпореждане и опит за осуетяване на проверката. Заради отказа да се тества с дрегер Йорданов е с отнета книжка за 2 месеца и му е наложена глоба от 2 000 лв.

След случаят червеният общински съветник отрекъл пред медията, че това се е случило. В официалният бюлетин на МВР-Хасково няма информация по случая, такава била отказана и при официално запитване.

Сега общинският съветник обжалва наказателното постановление пред съда. Първото заседание вече е минало, предстои второ в началото на февруари.

- реклама -