Доган Росенец Аркутино, проверка ВАП

Общинарите в Бургас решиха пътят до парк „Росенец“ да остане общински

Пътят, който минава през имота в парк „Росенец“, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, остава общински. По обяд общинските съветници отмениха своето решение, с което пътят беше определен като частен.

Пред входа на сградата на Общинския съвет в Бургас, където днес заседават отбщинските съветници. протестиращи бяха поставили заграждения, на които пише „Строителен обект“ и „Частна собственост“, подобно на края на пътя в парк „Росенец“. Сутринта протестиращите не допуснаха общинските съветници до залата и се наложи те да минат през задния вход.

Въпреки блокадата, заседанието на Общинския съвет в Бургас започна без закъснение. Предложението за промяната на собствеността на пътя е на общински съветник Константин Бачийски.

„Повече от три месеца се боря срещу това решение и повече от три месеца от мнозинството на ГЕРБ ми обясняват как това не може да стане. Но както видяхме, когато ние не се предаваме, когато всички българи се надигнат, то тогава има възможност да се взимат решения в ползва на гражданите“., каза Константин Бачийски, общински съветник.

А междувременно общинските съветници от ГЕРБ също внесоха предложение за отмяна на решението от април.

„Нито едно решение не е толкова важно, ако ще разделя по този начин обществото. + Този път по кадастрална карта влиза в частен имот. Това, което беше предложението на общината е да се направи такъв алтернативен, който да стига до самия бряг и да бъде изграден и паркинг.“, каза Калояна Живкова, общински съветник от ГЕРБ.

- реклама -