Общинар от ГЕРБ пита: Бихте ли платили заплатата на някой, който е свършил само 4,6% от задачите си

Бихте ли платили заплата на някого, който доказано е свършил едва 4.6% от задачите си? Това пита в свой пост общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев. Ето и самият пост:
⁉️ Бихте ли платили заплата на някого, който доказано е свършил едва 4.6% от задачите си?
⚠️ И сега, внимание! „Задачите“ в примера са държавното управление на над 50 млрд. лв. напълно безвъзмездни и гарантирани средства от Европейския съюз. Тези пари трябва да бъдат инвестирани в българската икономика, за да създадем работни места, за строителство на пътища, училища, за развитие на различните региони и за нови превозни средства за градския транспорт?

Такава е жестоката цена на хаоса в държавата.

🏛️ Днес в парламента изслушахме министъра на финансите. Казаното от нея накратко:
📌 България е изпуснала милиарди от европейските фондовете заради „Промяната“.
📌 Инвестираните средства от еврофондовете в проекти България до 2021 г. при управлението на ГЕРБ – 95% от наличните средства, като част от проектите оставихме да бъдат довършени и отчетени след 2021 г.
🪝Идва “Промяната” и тя е налице – от 2021 г. досега, при гарантирани над 50 млрд. лв. за България до 2027 г., успешно са разплатени едва 4,6%. Толкова – 4,6%, а сме в средата на програмния период, което означава, че ако няма скоро правителство, ще изгубим огромна част от тези безвъзмездни над 50 млрд. лв.

🛑 Още по-лошо е изпълнението на Плана за възстановяване –

от дължими на България 13,5 лв. “успешното“ управление на ПП отчита „невероятните“ 4,2% реално са получени от България. Няма как за оставащите година и половина да се навакса сериозно това безумие.
🔴 Три конкретни примера за огромните щети върху българската икономика и инфраструктура:
1️⃣ Искате ли да се возите в градски транспорт с нови автобуси, трамваи и тролеи? Дотук изразходваните по Оперативна програма „Транспорт“ са „титаничните“ 0,8% (нула и осем десети на сто).
2️⃣ Искаме ли да развиваме равномерно различните региони на страната – как да стане, при положение, че дотук едва 2,8% са реално разплатените за регионите през управлението на „Промяната“ за последните 3 години.
3️⃣ Казваме, че хората са най-голямото богатство на икономиката ни – явно затова по ОП „Развитие на човешките ресурси“ дотук България е разплатила 4,98% от полагащите ѝ се средства.
➡️ За да не се повтаря никога повече подобно безобразие, имаме нужда от компетентно и отговорно държавно управление.
- реклама -