Тръмп

Обществената подкрепа за Тръмп се топи, показва допитване

Обществената подкрепя за президента Доналд Тръмп спада, сочи допитване, а той трябва да преодолява множество неуспехи в изпълнението на предизборната си програма и в усилията си да отмени и замени Обамакеър.

Почти 6 месеца след като встъпи в длъжност Тръмп е изправен пред намаляващо одобрение на дейността му, спаднало от 42 на сто през април на 36 процента, според допитване на в. „Уошингтън поуст” и телевизия Ей Би Си нюз, проведено сред 1001 възрастни американци.

Неодобрението на Тръмп е скочило до 58 на сто

48 на сто от анкетираните „силно не одобряват” дейността на държавния глава – показател, който е бил регистриран единствено по време на втория мандат на президента Джордж Буш.

48 на сто смятат, че глобалното лидерство на САЩ е отслабено откакто Тръмп влезе в Белия дом, докато 27 на сто смятат, че лидерството на САЩ е укрепнало.

Преобладаващата част от респондентите – 66 на сто казват, че нямат доверие или се доверяват само донякъде на Тръмп в преговорите с чуждестранни лидери, особено с президента на Русия Владимир Путин.

От тях, 48 процента казват, че въобще нямат доверие на Тръмп в преговорите с Путин.

Само 33 на сто от анкетираните републиканци смятат, че Русия се е опитвала да влияе на резултата от изборите, но при демократите този процент е 80.

Като цяло, 60 на сто от всички американци смятат, че Русия се е опитала да се меси в изборите – леко покачване от 56 на сто през април.

Едва 7 процента от републиканците казват, че кампанията на Тръмп е улеснила руските усилия, но това се споделя от 65 на сто от демократите.

- реклама -