МВР медиана гласуване активност партии апартаменти

Общата прогнозна сума за изборите на 14 ноември на този етап е 145,3 милиона лева

Общо 18 242 000 хиляди лева е бюджетът на Централната избирателна комисия за изборите на 14 ноември. Включва се и евентуално провеждане на втори тур на вота за президент и вицепрезидент. Това става ясно от публикуваната План-сметка с разходите, която правителството одобри.

Най-големият разход ще бъде близо 15 милиона лева, който включва отпечатването на бюлетините,  компютърната обработка и разяснителната кампания за начина на гласуването.

123 милиона и 800 хиляди лева е План-сметката, като вотът „2 в 1“ на 14 ноември се оценява на 84 милиона, а евентуален втори тур на президентския вот – на близо 40 милиона лева.

В разчетите обаче няма предвидени пари за обявените обществени поръчки от ЦИК. Първата за още 1 600 машини, 26 хиляди флаш памети, и втората – за логистиката и техническото обезпечаване на машинния вот.

Те ще са допълнителен разход, който засега възлиза на 21,5 милиона лева без ДДС. Така общата прогнозна сума за изборите на този етап е 145,3 милиона лева с опция за два тура на президентския вот.

Възнагражденията на членовете на СИК и РИК ще струват близо 52 милиона лева.

За организация на вота в чужбина Министерството на външните работи има 10 милиона, а МВР – 19 милиона лева.

Източник: БНР

- реклама -