валежи дъжд

Обрат във времето: Вали като из ведро уикенда, проф. Рачев обеща слънце по морето

В западните части на страната дъждовете започват още от утре, предупреди професорът

В цяла Западна Европа ще има топло слънчево и сухо време. Има интензивна ивица на валеж, която започва от Финландия и минава през Балканите. В Западна България ще вали, ще гърми. Това каза пред bTV климатологът проф. Георги Рачев относно времето през следващите дни.

Тези, които са на почивка в Гърция, няма да се радват на онова „закачено слънце“.

В неделя у нас се очакват значителни валежи. От утре, събота, в Западна България ще вали, както и в Гърция, обясни той.

Прогнозата е за дъжд от 3-5 литра на час в района на Родопите и Югозападна България, както и в Гърция. Проф. Рачев уточни, че дъждът ще е интензивен, но кратък: „Така ще бъде и във вторник, и в сряда“.

На изток, особено по морето, хората ще се радват на една прекрасна почивка. В Западна България на 24 август отново ще има валежи. Регионът ще постигне месечната си норма на валежи.

Днес и в събота в София ще е около 33 градуса, а в неделя – 25-27. Очакват се интензивни валежи. Най-големите валежи ще са в неделя и понеделник.

Очакват се малко по-ниски температури на Слънчев бряг. „Ще стане още по-комфортно на плажа. Вместо да бъде 30-31 градуса, ще бъде 28-29. В понеделник отново ще се върнат към високите температури“, посочи климатологът.

 

- реклама -