Гроздан Караджов

Обрат при Реформаторите: СДС иска Гроздан Караджов за президент

Обрат при Реформаторите: СДС иска Гроздан Караджов за кандидат-президент вместо вече обявения Трайчо Трайков. Това съобщава в. „24 часа“, като цитира зам.-председателят на партията Румен Христов.

Ще има ли дуел в синьо

СДС обявява решението си само ден преди утрешния Изпълнителен съвет на Реформаторския блок, когато Трайчо Трайков трябваше да бъде утвърден като кандидат за държавен глава. Партията на Божидар Лукарски настоява за отлагане на заседанието за следващия вторник, когато двамата кандидати да бъдат изслушани от Изпълнителния съвет, тъй като Караджов в момента е в чужбина.

Продължаваме да считаме, че Караджов е автентичният десен кандидат, свързан винаги с десницата, който не е участвал в правителствата на други партии като Трайков, обясни Румен Христов. Той напомни, че Караджов води убедително пред Трайков във вътрешното допитване на партията.

Ако останалите партии подкрепят Трайчо Трайков, ще приемем това решение и няма да станем причина за разцепление на Реформаторския блок, категоричен беше Христов.

Преди седмица Реформаторският блок издигна Трайчо Трайков и ген. Съби Събев за президентските избори. Още тогава обаче лидерът на сините Лукарски нарече Трайков скрит опозиционер и заяви, че СДС няма да приеме номинацията му. Малко по-късно заместникът на Лукарски Костадин Марков опроверга лидера си и заяви, че партията ще застане зад Трайков и Събев.

- реклама -