обир

Обраха семейното жилище на депутат докато спи

Домът на депутата от БСП Таско Ерменков е бил ограбен за втори път, оплака се самият той. Първият обир е бил през 2015-та. Крадците влезели в апартамента, който се намира на ул.“Персенк“ в квартал „Лозенец“ докато политика, съпругата му, дъщеря им и нейния мъж спели.

Според полицията вероятно семейството е било упоено

В къщата е имало и куче, което не е реагирало по никакъв начин. „Аз съм с холтер през това време. Чрез него се измерва кръвното в продължение на 24 часа. Когато е извършена кражбата ми е най-ниско налягането, кучето не реагира. Според полицията най-вероятно са ни упоили с газ. Това е недопустимо. Не са откраднати скъпи като телефон, лаптоп, очила, а моя часовник, от чантата на децата са взети по 10 лв., 300-400 евро от чантата на жена ми и руските ѝ карти, които в България въобще не могат да бъдат използвани“, обясни народния представител.

Ерменков, Атанасова Русия избори Крим

Обирите в дома ми може би са елемент на сплашване заради активната ми позиция в парламента

„Нямаме охраняеми камери, а СОТ, който включвам, когато излизам от вкъщи. Във входа се влиза с електронна карта. Живеем на втория етаж, с две врати, касов ключ, но така е направен обирът, че нито аз, нито кучето, което е по-интересното, не сме усетили това нещо“, обясни още депутата.

Ерменков се оплака също така, че полицията не е разпитала съседите. Обирът е станал в началото на месеца, но депутата решил да даде шанс на разследващите да намерят престъпника.

Сами разбрахме, че към 2.00 часа посред нощ някой е звънял на звънците у тях, но никой не се е качил на етажа. Пред блока постоянно стои автомобил с дипломатически номер 0293 и биха могли да попитат и тези хора дали не са видели някой да влиза, но и това не е направено. Досега мълчах, защото смятах, че полицията трябва да бъде оставена да си върши работата, но след като вече почти един месец никой не ме информира и никой не прави каквото и да било, реших да му дам гласност, защото този случай касае мен, но и всеки българин, който трябва да се чувства спокоен в дома си. При такива действия и такова безсилие на компетентните органи няма как това да се случи“, разказа още Таско Ерменков.

При първият обир на семейното жилище, чиито извършители също не са открити били откраднати пари и бижута.

„Най-вероятно смятат, че по този начин ще сме сплашат, но искам да ги уверя, че са сбъркали с адреса. Няма как да ме уплашат, няма как да млъкна и няма как да престана да защитавам хората, за което съм избран в този парламент. Нямам представа за какво се прави това нещо. Не искам да го свързвам. Понеже съм обект на проверка от две прокуратури в момента дали разпространявам фалшиви новини, дали не съм терорист, да не би пък някой да се опитва да намира доказателствен материал по този начин, пак казвам – сбъркали са адреса“, категоричен бе Ерменков.

източник: Фокус

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -