Васил Гарванлиев
сн. Twitter

Обмислят охрана за македонския участник в „Евровизия“, който има български паспорт

Mакедонският представител на „Евровизия“ Васил Гарванлиев от град Струмица тези дни е буквално линчуван от част от обществеността. Публичното му изявление, че той има и българско гражданство, и видеото с изпълнението му с българското знаме, което по-късно е изтеглено и променено, поставят музиката на заден план, за сметка на речта на омразата и тормоза. От тях певецът страда в наши дни, каза в предаването „Стадион“ на Канал 77, Йълмаз Дервиши, PR на Васил Гарванлиев, цитиран от „Фокус“.

Певецът е получил над 400 заплахи.

„Никой не е мислил какви ще са последиците от линча, насочен към него? Какво ще правим с 400-те съобщения и заплахи срещу него в профилите на Васил Гарванлиев? Някой чете ли коментарите и тормоза, които в момента текат в социалните медии? Някой ще носи ли отговорност за това? Ами ако някой посегне по-сериозно и нападне Васил Гарванлиев?“, запита Дервиши.

На въпрос дали се страхува за сигурността на Гарванлиев и дали обмислят физическа охрана, Дервиши пресаташето на певеца отговори: „Васил каза, че в момента е в безопасност, но ние сме малко притеснени и обмисляме и този аспект,“ каза Йълмаз Дервиши.

- реклама -