бившия областен

Областният управител на София подаде оставка заради царските конюшни

Министър-председателят Бойко Борисов е приел тази вечер оставката на областния управител на София Веселин Пенев след среща между двамата, съобщиха от правителствената пресслужба.

По-рано днес премиера настоя Пенев да се оттегли от поста заради скандала с така наречените „царски конюшни“ в центъра на София, продадени на бивш шеф в КТБ на скандално ниска цена.

Не ясно какво е накарало губернатора да размисли

По-рано днес областният управител заяви, че е несъстоятелно премиера да му иска оставката. Защото в случая с царските конюшни не можело да се говори за грабежи или нарушаване на закона или интереса на държавата.

„1 000 % съм сигурен, че проверката на сделката с царските конюшни няма да открие нарушение“, заяви днес Веселин Пенев.

Премиерът го дава на прокурор

Бойко Борисов призова Пенев, който е представител на Реформаторския блок да си даде оставката по-рано днес и обяви, че ще сезира прокуратурата за скандала с царските конюшни.

Областният управител на София Веселин Пенев

Борисов настоява да се извърши цялостна проверка на всички факти, обстоятелства и лица, свързани с осъществената сделка с имота – държавна собственост в София, съобщават от правителствената информационна служба.

По-рано оставката на Пенев, който е предложен от лидера на ДСБ Радан Кънев, поискаха и от ГЕРБ.

БСП пък призоваха за оставка на вицепремиера Румяна Бъчварова, която според червените е била наясно със сделката.

Победа за Нинова

Скандалът за продажбата на безценица на царските конюшни, които се намират на ъгъла на столичните булеварди „Васил Левски“ и „Княз Дондуков“ бе разгласен вчера от Корнелия Нинова.

Имотът, който е 7,5 декара и се намира в квартал „Оборище“ на 100 метра от паметника на Васил Левски е продаден за 658 870 лева, твърди тя. „Тоест по 90 лева на квадратен метър, на 100 метра от Народното събрание, на цената на едни маратонки“, посочи лидера на БСП. Купувач е бившия управител на КТБ Янко Иванов.

 

- реклама -