бившия областен

Областният управител на София може да бъде върнат ако не се докаже вина за царските конюшни

Подалият в петък оставка областен управител на София отрича над него да е имало оказан натиск от премиера Борисов да се оттегли. Веселин Пенев заяви, че е решил да се съобрази с обществения интрес към казуса и е сметнал като морално да се оттегли, докато се изясни всичко по процедурата.

Така той намекна, че не е изключено да бъде върнат на поста след като се установи, че вината за сделката не е у него

До оставката на Пенев се стигна, след като БСП разпространи информацията, че с негово разрешение апетитния имот, известен като Царски конюшни на столичния бул. „Дондуков“ е продаден на безценица.

Предизборна атака на левицата

Бившият губернатор на София бе категоричен, че в случая не се чувства като бушон, а атаката от БСП беше окачествена като „тежка инсинуация“ и груба лъжа. Той подозира, че целта е била да се вкара „клин между партиите, подкрепящи управляващата коалиция“.

Самите партии от Реформаторския блок изпратиха остро писмо до премиера, в което го упрекват, че е приел оставката на областния управител без да е доказана неговата вина. Те обявиха, че Веселин Пенев е станал „пушечно месо в предизборната борба“.

Сделката се точи от 13 години

Веселин Пенев потвърди, че комплексът е купен за малка сума, но заяви, че със сделката е прекратена съсобственост за имот, на който инвеститорът не може да направи нищо, защото на него са разположени сгради с над 30 собственици – държавни и частни.

източник: bTV

- реклама -