Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров: Вече не съм част от „Атака“

Официално вече не съм част от ПП „Атака“. Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за „Атака“, работа, на която посветих цялото си време. Това заяви областният управител на София Илиан Тодоров в обръщение до медиите.

„Като областен управител на Софийска област, заедно с екипа на областна администрация направихме добри неща. Две от тях, по които работя повече от година и половина, са споразуменията за сътрудничество между Софийска област и Китай и Софийска област и Мароко, които смятам да финализирам, заради възможностите за развитие, които предоставят на Софийска област. Зная, че гражданите ще го оценят“, се казва в съобщението

„Относно оставката ми като областен управител, която както знаем, всеки носи джоба, уверявам ви, ще бъде плод на обмислено решение“, заявява Тодоров.

За NOVA Тодоров заяви, че причината за решението му е двугодишен спор с Десислав Чуколов, депутат и зам.-председател на партията. От партия „Атака“ все още не са коментирали случилото се.

Неофициално се твърди, че до раздялата с партията на Волен Сидеров се стигнало след скандал, прераснал във физическа саморазправа.

В понеделник вечерта Илиан Тодоров отишъл на среща с лидера на „Атака“ Волен Сидеров и негови приближени от ръководството на партията. След като Сидеров си тръгнал, възникнал спор между него и останалите атакисти и тогава един от репортерите на „Алфа ТВ“ (партийната телевизия на „Атака“) Николай Караколев го ударил, уточни „24 часа“.

По думите на Тодоров, зам.-шефът на партията Десислав Чуколов е бил един от подстрекателите на боя.

- реклама -