облачно, прогноза, време

Облачно, мъгливо и хладно ще бъде в сряда

Предстои облачен ден почти в цялата страна. Особено в часовете до обяд на много места в западната половина на страната ще има условия за мъгли и ниска облачност с понижена видимост.

Около обяд и следобед облачността ще се разкъсва и над югозападната половина на страната слънцето ще се показва по-често.

Студеният вятър от североизток, който се усеща в областите около крайбрежието, ще намалява в хода на деня. Остава хладно с температури следобед 8 и 13 градуса.

В планините денят ще е облачен и мъглив до обяд. Възможни са слаби ръмежи. След това от югозапад слънцето ще се покаже, но температурите няма да надвишават 3 градуса по върховете и около 7-8 в ниските планински масиви.

В четвъртък и петък времето ще остане без особена промяна. Температурите леко ще се понижат. Облачността ще е по-често значителна с ръмежи на изолирани места. През почивните дни обаче облаците ще се разчистят с тенденция за слънчево време. Температурите също ще се повишат леко, но ще се създадат условия за инверсионни мъгли сутрин.

- реклама -