Обирджията с противогаза има 16 кражби зад гърба си и още не е осъден

44-годишният леяр Стефан Рабаджиев излязъл на 24 януари вечерта от цеха, където бил нощта смяна, без да го забележат. Мъжът обрал бензиностанцията в пловдивското с. Труд с противогаз на лицето и се върнал на работа.

Около 2,20 ч Рабаджиев пристигнал с личната си кола до обекта и нахлул вътре с противогаз на главата. Заплашил служителя с газов пистолет и стрелял веднъж във въздуха. После повалил човека на земята, бръкнал в касата и задигнал оттам 1200 лева. Качил се на автомобила си и потеглил.  Като се върнал в цеха мъжът хвърлил в пещта противогаза и оръжието. Температурата вътре била над 1300 градуса и всичко се стопило.

Бензинджията натиснал паникбутона и вдигнал на крак частната охрана и полицията. Няколко часа по-късно Рабаджиев бил арестуван на пътя Пловдив – Хисар. У него е открита откраднатата сума.

От пловдивската полиция коментираха, че срещу Рабаджиев има 21 висящи досъдебни производства, като 16 от тях са за кражби.

Твърдят също, че са събрали доказателства за неговата съпричастност и са ги внесли в прокуратурата. Не носят обаче отговорност защо лице с толкова много производства в крайна сметка не е осъдено.

“Съжалявам много. Не съм се укривал, искам да съм на свобода.” Това заяви в Пловдивския районен съд 44-годишният Рабаджиев при разглеждане на мярката му за неотклонение.

Колеги на Рабаджиев видели как изгаря противогаза и оръжието и свидетелствали срещу него.

Оказало се, че обирджията е бивш служител на бензиностанцията.

“Преди да го назнача, беше клиент, идваше да зарежда. В момент, когато търсех персонал и не можех да намеря, той попита за работа. И го взех. Сключихме трудов договор, както си му е редът”, обясни собственикът на пункта Владимир Христев. Рабаджиев останал на работа няколко месеца, докато не го хванали да краде от  касата.

Когато изгледал записите от охранителните камери, собственикът на бензиностанцита се усъмнил, че обирджията може да е именно Рабаджиев.

При разглеждане на мярката му за неотклонение в съда се разбра, че Рабаджиев е осъждан преди 10 г. за грабеж, но впоследствие е реабилитиран.

Съдът го остави за постоянно в ареста с мотива, че има опасност да извърши ново престъпление. За обира на бензиностанцията той може да получи от 3 до 10 г. затвор.

- реклама -