арестуваха, Борис Бекяров, Васил Божков, престъпна група

Обирджии задигнаха каса с 40 000 лв. в София

Обирджии задигнаха метална каса с 40 хил. лв. в София. Кражбата е извършена около 22:30 ч. в събота, предава Нова телевизия.

Мъжете проникват на трети етаж на къща. Същите се придвижват с кола с поставени регистрационни табели от друг автомобил.

При задържането им, те не се подчинили и направили опит да избягат. Автомобилът им е спрян в района на бул. „Ботевградско шосе“ 326. При спирането един от тях прави опит да избяга, тичайки по булеварда, но е задържан.

Лицата са установени като: П.А .“Отвертката“, известен, осъждан; Юлиан Г., „Байката“, известен, осъждан; С. Ч, известен, осъждан; П. В известен, неосъждан.

От автомобила са иззети, множество на брой ръкавици, маски, шапки с козирки, 2 броя мобилни телефони, 2 броя радиостанции, кози крак, чук, множество отвертки, чифт регистрационни табели, метална каса, флекс с множество металорежещи дискове, накити от жълт метал.

Собственикът на вещите има сервиз за ГТП до къщата, в която живее и от където е извършена кражбата. Същият пътува към местопроизшествието, като предстои да се направи следствен експеримент за отваряне на касата. По негови данни тя съдържа около 40 000 лв. и юбилейни монети.

- реклама -