сн. БГНЕС

Обирът в Сандански като на филм – извършителите минали през солидни огради, няколко врати, за да стигнат до сейфа

Трима се издирват във връзка с въоръжения грабеж от супермаркет в Сандански снощи.

„Управителят на търговския обект подава информация, че три лица чрез взломяване на няколко врати са проникнали в помещение, където се е съхранявал сейф с неуточнена към момента сума пари. Успяват да вземат сумата и да се оттеглят в неизвестна посока“, заяви Димитър Кръстев, заместник-директор на ОД на МВР Благоевград.

сн. БГНЕС

„Важно е да се отбележи, че при извършеното престъпление няма пострадали граждани. Нямаме данни извършителите да се използвали огнестрелно или хладно оръжие. Мобилизиран е целият ресурс на ОДМВР, като не е оказано веднага съдействие и от Главна полиция. Започнахме мащабни издирвателни мероприятия“, добави той.

Престъплението не е извършено в салона, който е посещаван от клиенти, а в едно от офис помещенията, където се е намирал един служител. Извършителите са преодолели огради, здраво направени за защита на имота, и са взломили няколко врати в търговския обект и са проникнали във въпросния сейф.

„Насилие не е оказано. Психическо въздействие е оказано върху един от служителите, за да го респектират вербално за да вземат сумата пари. Данните са за 3 лица. Изяснява се съпричастността на други лица“, заяви Димитър Кръстев.

Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК под надзора на РП – Сандански, и ОП-Благоевград.

- реклама -