Обир в София: Двама крадат, трети им държи стълбата, четвърти ги пази

Четирима са арестувани са обир в София.

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемите Б.Б. на 44 г. и С.С. на 46 г. за кражба, извършена след предварителен сговор между двамата престъпници, както и обвиняемите Г.К. на 35 г. и Х.Х. на 51 г. за това, че като помагачи умишлено улеснили извършването на кражбата.

На 24.01.2021 г. около 04,30 ч. от апартамент в ж.к. „Сухата река“, гр. София, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот ­(подбита балконска врата), чрез използване на сгъваема стълба, както и чрез използване на моторно превозно средство, обвиняемите в съучастие отнели чужди движими вещи – златни и сребърни бижута, от владението на А.С., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят. Кражбата е извършена от Б.Б. и С.С. след предварителен сговор за нейното осъществяване и не представлява маловажен случай. Обвиняемите Г.К. и Х.Х. умишлено улеснили извършването на кражбата, като Х.Х. стоял в страни от жилищния блок и оглеждал района, а Г.К. придържал сгъваемата стълба, по която се качвал и слизал обвиняемият С.С.

Четиримата могат да отидат в затвора за период от една до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, на 24.01.2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа. Предстои утре да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

- реклама -