Обир и стрелба в София

Обир и стрелба по полицията посред бял ден в София. Неизвестни лица ограбиха заложна къща и след преследване стреляха по органите на реда. При престрелката е ранен един от нападателите, съобщи МВР.

Сигналът за грабежа постъпил в 14,21 ч. Обраната заложна къща била на ул. „Ломско шосе“. Полицията изпратила намиращите се на близо униформени, които подгонили бандитите.

Нападателите са били двама. При опита на полицаите да арестуват единия от извършителите, той е открил стрелба срещу тях на обществено място пред очите на десетки граждани. Органите на реда също произвеждат изсрели, съобщава МВР.

obir1
Мястото на стрелбата

Нападателят е арестуван. По първоначална информация, той е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила.

Продължава издирването на другия извършител на тежкото престъпление. Според данните, той е висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата. Облечен е със сива блуза и бермуди.

Хората, които забележат или разполагат с повече информация за издирвания, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Собственичката на обраната заложна къща твърди, че мъжете са били маскирани с качулки на главите. Момчето, което е било на смяна, е било шокирано и не е можело по никакъв начин да реагира. То не е пострадало. Не се знае още точно какво е било откраднато.

 

- реклама -