Обичате да си доспивате сутрин – дали това ви прави по-глупави или по-умни?

Не се обвинявайте ако обичате сутрин да спрете алармата и да подремнете още малко.

Учени отдавна са развенчали поговорки като „рано пиле – рано пее“. Различни проучвания показват, че хората, които умеят да контролират времето на лягане и ставане, са по-интелигентни. Това е свързано с взимането на достатъчна доза сън. Това е свързано с вслушването в тялото ви, а то ще ви се отблагодари. Хората, които го правят, са по-интелигентни, твърдят изследователи. Ако тялото ви иска повече сън и вие му го дадете, това означава, че сте по-амбициозни и по-бързо решавате проблемите си.

Изследване показва, че хората, които стават трудно рано сутрин, са по-креативни и независими личности.

Според друго проучване успехът на човек е свързан с доспиването. 1229 души са участвали в експеримент, който показал, че тези от тях, които си лягат след 23 ч. и стават след 8 ч., печелят повече пари и са по-щастливи.

Въпреки тези проучвания – не трябва да прекалявате със съня. Ако спите до по-късно, не трябва да си лягате рано. Големите количества сън не са за препоръчване. Според експерти възрастните се нуждаят от 7 до 9 часа сън на нощ, за да бъдат здрави.

Така че – доспивайте си сутрин, а ако ви обвинят, че сте мързеливи и недисциплинирани, кажете им, че според учените сте просто по-интелигентни и няма какво да направите по въпроса.

- реклама -