Обещания: Кирил Петков очерта икономически ръст у нас през Световната банка

Обещания: Кирил Петков очерта икономически ръст у нас през Световната банка.

Амбициозен сценарий за значителен растеж на българската икономика очерта премиерът Кирил Петков по време на среща с представители на Световната банка.

Проучване: Българите не смятат, че страната се управлява според волята на народа – Flashnews

Акцент в дискусията в Министерския съвет бе също

темата за намаляване на неравенствата чрез

стратегии за подобряване на грижите в системата на здравеопазването, социалните услуги и образованието.

Министър-председателят посочи сериозния потенциал на партньорство със Световната банка. По думите му финансовата институция може да бъде полезна на страната ни не само с качествената консултантска дейност, но и при реализирането на проекти.

Мика Зайкова: Мерките са нищо, но са от сърце – Flashnews

На срещата в детайли бяха обсъдени възможностите България да удвои и задържи високите си темпове на растеж през следващите 15 години, за да достигне бързо до средноевропейските нива на доходи.

Това обаче изисква: дълбоки структурни реформи,

които да повишават потенциала за растеж; засилване на интеграцията на уязвимите групи и преход към зелена и цифрова икономика.

В рамките на дискусията бяха посочени четири приоритетни области на сътрудничество, които биха могли да отключат потенциала за икономически ръст на България.

Ваня Григорова: Очакват ни поредица от инфлационни шокове – Flashnews

Става сума за надграждане на институциите и подобряване на доброто управление; повишаване на производителността на труда, уменията и пригодността за работа за всички; укрепване на публичните разходи с цел подобряване на предоставянето на услуги и повишаване на устойчивостта на модела на растеж.

- реклама -