Обединените арабски емирства

Обединените арабски емирства откриват посолство в София

През 2017-та Обединените арабски емирства ще открият посолство в София. Това стана ясно по време на посещението у нас на Султан бин Саед ал Мансури – министър на икономиката на Емиратите. Преди време стана ясно, че България също отвори своя дипломатическа мисия в Абу Даби.

Нова страница за икономическите отношения между двете страни

Ал Мансури посочи, че за ОАЕ визитата е историческа, защото доста дълги години не е имало посещение на тяхна делегация у нас.

5109939Той и Бождар Лукарски подписаха Споразумение за икономическо и техническо сътрудничество между правителствата на двете държави.

„Това споразумение е нещо като пътна карта за икономическите отношения между двете страни. Най-вече наблегнахме в областта на инвестициите, индустрията, малкият и среден бизнес, туризъм и хранителното подсигуряване“, посочи арабският министър.

Божидар Лукарски уточни, че това е първото посещение след промените в новата история на България. „Говорихме си за това, че нашите традиционни в миналото политически и икономически отношения е време да се възобновят сега на ново ниво”, каза той.

- реклама -