Обединението ПП-ДБ се регистрира за изборите, Асен Василев заговори за импийчмънт на Радев

Има едно много ясно изречение на сградата на Народното събрание – „Съединението прави силата“. Днес вкарваме истински смисъл в това. Вярваме, че заедно ще постигнем надеждата за нова България, за която всички си мечтаем.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти, след като новосформираната коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ се регистрира в ЦИК за предсрочния вот на 2 април.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов допълни, че в момента развитието на България е спряно от силите на статуквото, което не позволява страната да тръгне напред.

Трябва голямо обединение на силите, не само политическо, но и на гражданите. Нашата коалиция трябва да получи мандат, за да управляваме, да провеждаме реформи. Призивът ни към всички граждани е да ни подкрепят, защото иначе България ще продължава да тъне в това безвремемие и липса на посока, посочи Иванов.

От своя страна бившият финансов министър Асен Василев коментира, че по данни на ЕК България е имала икономически ръст за 2022 г. с 3,9%, а БВП е възлизал малко над 168 млрд. лева.

Основното нещо е, че голяма част от този ръст се дължи на това, че има адекватна политика по доходите и адекватни социални плащания, които са подпомогнали това да има потребление в населението. Това, което сме се договорили с колегите, е, че ще спазваме 3 процента бюджетен дефицит, разясни Василев.

На въпрос дали е възможно да има импийчмънт на президента, Асен Василев отговори, че „за импийчмънт може да се говори, когато има парламент“.

- реклама -