„Обединени патриоти“: БСП и ДПС не се интересуват какво се случва в България

ДПС си гледат единствено своя интерес. Това са правата и свободите през очите на Доган и сараите. Те не се интересуват какво се случва в България, както и БСП. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Валентин Касабов.

В кулоарите на парламента Касабов коментира проваленото поради липса на кворум пленарно заседание, в началото на което депутатите от БСП и ДПС не се регистрираха в зала, а някои от управляващото мнозинство отсъстваха.

На въпрос дали действията на опозицията по проваляне на кворума ще доведе до блокиране на работата на парламента, той бе категоричен: „Опитват се, но няма да стане!“.

Валентин Касабов опроверга и твърдението на Данаил Кирилов от ГЕРБ, според когото депутати от „Атака“ също не са се регистрирали в зала.

Депутатът от патриотите потвърди, че много народни представители от управляващото мнозинство отсъстват заради командировки и заяви необходимостта от дисциплиниращи мерки. „В противен случай държавата тръгва надолу. Ясна е целта – разруха, хаос“, смята Касабов. За него действията на опозицията не са изненада, защото са се случвали и преди и дори очаква те да продължат.