Обама свиква спешно спецслужбите заради стрелбата в Орландо

Президентът на САЩ Барак Обама ще проведе днес среща с ръководството на основните антитерористични агенции на страната във връзка с разследването на терористичния акт в град Орландо.

ORLANDO1Президентът, както и вицепрезидентът Джо Байдън ще проведат съвещание, на което ще присъстват директорът на ФБР Джеймс Коми, министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън, директорът на националния антитерористичен център Николас Расмусен и първият заместник-генерален прокурор Сали Йейтс. „Те ще предоставят информация за разследването на нападението в Орландо“, пише в съобщение на прес-центъра на Белия дом.

orlando bar

50 души загинаха, а още 53 бяха ранени при най-голямата масова стрелба срещу цивилни в историята на САЩ, която се случи в гей-клуб в събота. „Ислямска държава“ пое отговорност за кървавия инцидент.

Orlando Стрелецът,  Омар Матийн се е заклел във вярност на джихадистите преди да извърши най-масово убийство в историята на Съединените щати. Той е работел за британската фирма за сигурност G4S Plc., която има клиенти в над 100 държави по света, сред които включително е американското правителство, съобщи агенция Блумбърг.

 

- реклама -