Обама пред принц Хари: Изпитах огромно облекчение, като напуснах Белия дом

Принц Хари интервюира бившия президент на САЩ като гостуващ журналист на радио BBC

Бившият президент на САЩ Барак Обама е споделил в интервю пред британския принц Хари, че е почувствал „спокойствие“ в деня, след като е напуснал Белия дом. Интервюто е излъчено по радио на Би Би Си, съобщават световните агенции.

По думите му Обама е изпитал „огромно облекчение“, че след като вече не е президент, може сам да планира деня си и разполага с време да се разходи със съпругата си Мишел.

Принц Хари е интервюирал Барак Обама през септември в Торонто, Канада като гостуващ радиоредактор на програмата, предаде БТА.

В разговора си с по-малкия син на британския престолонаследник принц Чарлз Обама не споменава настоящия президент Доналд Тръмп, но казва, че държавниците трябва да бъдат по-внимателни в използването на социалните медии.

Възползвайки се от възможността да зададе „по-лежерни въпроси“, каквито по-често се отправят към знаменитости от шоубизнеса, отколкото към политици, принц Хари не е успял да научи дали Барак Обама предпочита боксерки или слипове.

За сметка на това той е получил отговор на питанията си за музикалните и спортните предпочитания на бившия държавен глава. Обама е споделил, че предпочита Кралицата на соул музиката Арета Франклин пред Тина Търнър.

Сред баскетболните си любимци Барак Обама е откроил бившето величие Майкъл Джордан пред настоящата звезда Леброн Джеймс

Бившият президент на САЩ признава също, че по отношение на бъдещите си планове е „обсебен“ от идеята за подготовка на следващото поколение лидери.

Според Обама светът понастоящем по редица начини е по-здрав и богат, отколкото е бил някога. Принц Хари е интервюирал и баща си принц Чарлз, чиито оценка на действителността е доста по-мрачна. Според британския престолонаследник човечеството не се справя с климатичните промени, въпреки че те причиняват сериозни поражения на много места по света.

Според в. „Сън“ правителствени представители са отправили призив към бъдещия младоженец да не кани бившия президент на САЩ, за да не разгневи настоящия.

- реклама -