О Джей Симпсън излезе на свобода

Легендарният рънингбек на Бъфало Билс и бивша филмова звезда О Джей Симпсън  излезе от щатския затвор в Невада тази нощ, за да избегне медиите.

70-годишният Симпсън е зад решетките от 2008 година, когато бе признат за виновен за въоръжен гражеж, като бе осъден на 33 години затвор.

Съдът обаче прие молбата на Симпсън за предсрочно освобождаване, след като бившият футболист се разкая, заявявайки, че е преосмислил ценностите в живота си и иска да прекарва повече време със семейството си и четирите си деца.

През 90-те години Симпсън придоби световна слава, след като бе обвинен в убийството на бившата си жена Никол Браун и приятелят Рон Голдман. Делото, което беше определено като „Делото на века“, обаче завърши с оправдателна присъда, след като адвокатите на Симпсън успяха да го изкарат невинен, въпреки събраните доказателства срещу него.

В кариерата си като футболист Симпсън игра за тимовете на Бъфало и Сан Франциско 49ърс, като през 1973 година бе избран за „Най-полезен играч“ в Националната футболна лига (НФЛ). Симсън е и петкратен участник в т. нар. „мач на звездите“ – Пробоул.

- реклама -