Александър Нюбел, Байерн
Снимка: Байерн

Нюбел официално подписа с Байерн

Александър Нюбел премина успешно медицинските прегледи в Байерн и подписа договора си с шампиона на Германия. Досегашният вратар на Шалке 04 идва със свободен трансфер. За сделката се знае още отпреди шест месеца.

23-годишният страж подписа контракт с баварците за пет сезона – до лятото на 2025-а. Неговото място обаче ще е на резервната скамейка, тъй като титуляр ще продължи да бъде Мануел Нойер. Преди месец Нойер удължи своя договор с Байерн до 2023-а.

„Първите ми впечатления са много добри. Целта ми е да продължа да се развивам и да печеля трофеи с Байерн“, заяви Нюбел.

„Щастливи сме, че Александър дойде при нас. Той реши да дойде тук и сме сигурни, че ще се забавляваме. Той е един от най-големите таланти на поста си в Германия. При нас ще се развие и със сигурност ще стане по-добър“, заяви спортният директор Хасан Салихамиджич.

Самият Салихамиджич пък бе похвален за трансфера от цялото ръководство на Байерн – от президента Ули Хьонес, както и от двамата изпълнителни директори Карл-Хайнц Румениге и Оливер Кан.

- реклама -