Ню Йорк таймс Тръмп статия анонимен обвинения

„Ню Йорк таймс“ с унищожителна критика от анонимен автор срещу Тръмп

Вестник „Ню Йорк таймс“ публикува анонимна статия на висш представител на администрацията на Доналд Тръмп.

В материала се посочва как нейният автор се опитва заедно с други хора да се бори отвътре срещу най-лошите наклонности на президента.

Авторът на текста в „Ню Йорк таймс“, озаглавен „Аз съм част от съпротивата в администрацията на Тръмп“, подчертава ясно, че не става дума за негова подкрепа на действията на американската левица, а за защита на страната от поведението на нейния 45-и президент.

„Мислим, че преди всичко имаме задължение към нашата страна и че президентът продължава да действа по начин, който е вреден за доброто здраве на нашата република“, пише в материала.

ТръН

„Това е причината, поради която ние се ангажирахме да направим онова, което можем, за да съхраним нашите демократични институции, като същевременно възпираме най-неуместните импулси на президента Тръмп, докато дойде време той да напусне поста си“, се допълва още в публикацията.

„Сърцевината на проблема е аморалността на президента“, допълва анонимният автор.

В публикацията се отчита, че администрацията е постигнала известен напредък по въпроси като фискалната реформа, укрепване на армията и др., но авторът смята, че тези постижения са били постигнати „въпреки, а не благодарение“ на Доналд Тръмп, чийто управленчески стил е определен като „стиснат“, „импулсивен“ и „неефикасен“.

В. „Ню Йорк таймс“ обясни, че е взел решението да публикува анонимна статия по искане на нейния автор. Изданието знае неговата самоличност.

„Ние мислим, че публикуването на този материал е единственият начин да се позволи на нашите читатели да се запознаят с една важна гледна точка“, казва изданието.

Тръмп веднага определи текста като „страхлив“ и го нарече „предателство“, а поведението на изданието определи като „много нечестно“. При това той заяви „Ню Йорк таймс са страхливци, те са част от медиите за фалшиви новини, като CNN и другите“.

Публикуването на статията идва в момент, в който издания оповестиха откъси от експлозивна книга на разследващия журналист Боб Удуърд, посветена на Тръмп и на случващото се в Белия дом. В нея Тръмп е обрисуван като холерик и параноик, когото неговите сътрудници се опитвали да озаптят и дори да заобиколят, за да избегнат негови опасни отклонения.

 

- реклама -