АПИ: Няма затруднения в движението по републиканската пътна мрежа

Няма сериозни затруднения в движението по републиканската пътна мрежа в страната, заяви Георги Златев, директор на дирекция „Поддръжка на пътната инфраструктура“ в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Снеговалежите се изместват на запад, така че шофьорите в тези райони трябва да са по-внимателни

3120 снегорина са в готовност и почистват републиканските пътища, допълни инж. Златев пред „Фокус“.

По думите му снегопочистващите фирми използват все по-модерна техника и все по-ефективни материали против заледяване.

„Там, където се констатират забавяне или недостатъчно добро ниво на поддържане, се налагат санкции в зависимост от провинението. При най-тежките нарушения глобите достигат до 5000 лева на ден, уточни инж. Златев.

Той добави, че 200 служители на АПИ са ангажирани с проверка на качеството на снегопочистването. Осъществява се и технически контрол над снегорините с GPS устройства. 

Най-голяма снежна покривка е натрупана във Видин – 8 см

В Драгоман снежната покривка достига 7 см, във Враца и Разград – 6 см, в София – 5 см. Сутрешните измерени температури са от минус 2 до плюс 2 градуса, съобщиха от НИМХ.

В София 89 снегорина почистват улиците, градският транспорт се движи нормално, закъснение има само по някои от линиите.

По –сериозни отклонения от графика има 93 автобусна линия в кв. „Драгалевци“. Към момента трафикът е изключително засилен, което затруднява работата на снегопочистващата техника. При необходимост временно ще се затварят пътни участъци с цел почистване. Екипи на КАТ регулират движението на ключови места.

Затруднено е движението по бул. „Черни връх“ , бул.„България“, „Константин Величков“, бул. Сливница“.

- реклама -