бежанци мигранти Лъвов мост

Няма сигнали за тормоз над жени от мигранти в София

Няма сигнали за тормоз над жени от мигрантите в централната част на София. Това каза началникът сектор „Охранителна полиция“ към СДВР комисар Борислав Муеров.

От началото на годината досега в полицията са получени 368 обаждания за други проблеми с временно пребиваващи в страната чуждестранни граждани.

Комисар Муеров поясни, че криминогенната обстановка в района на женския пазар, Халите и Лъвов мост, където се събират най-много мигранти, не е тежка.

„От началото на годината има регистрирана една взломна кражба, такава на телефонен апарат, телесна повреда по хулигански подбуди, опит за убийство, за което лицето е задържано в ареста“, обобщи началникът на „Охранителна полиция“ в СДВР.

Комисар Муеров :“От началото на годината сме предприели и драстични мерки и спрямо тези, които имат статут в страната. Тези лица се проверяват и се отвеждат в районните управления и се допроверяват“.

Проверките са ежедневни.

Само през последното денонощие са проверени 360 лица, като 111 от тях са бежанци. Комисар Борисалв Муеров каза още, че целият ресурс на МВР е ангажиран с проблема, че мигранти от централната градска част.

Източник: бТВ

- реклама -