НАП проверки запечатани обекти Боровец Банско Разлог Бургас данъчни, проверки, заведения, дългове

Няма шега! НАП запечата шест търговски обекта в центъра на Бургас

Шест от осем обекта – част от търговско изложение в центъра на Бургас, бяха запечатани от екипи на звеното „Фискален контрол“ Бургас на Националната агенция за приходите поради неиздаване на касови бележки.

Това съобщиха от приходното ведомство в морския град.

Оттам обясниха, че търговците са хванати в нарушение, след като служители на НАП по механизма „таен клиент“ са си закупили стоки. Касови бележки не са им издадени.

От НАП предупредиха, че на мониторинг през лятото ще бъдат подложени хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги, борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки.

Едновременно с това ще патрулират и съвместни екипи на приходното ведомство и правоохранителните органи с отличителни знаци.

Само през месец юни по Южното Черноморие звеното „Фискален контрол“ е извършило над 300 проверки, при които се е стигнало до 88 запечатвания поради неиздаване на фискални бонове.

От НАП уточниха, че за откриване на рискови търговци и през това лято активно ще се използва дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на приходното ведомство.

- реклама -