българи при

Няма пострадали българи при земетресенията в Италия (СНИМКИ, ВИДЕО)

Няма пострадали българи при земетресенията в Италия. Това съобщи пред БНТ българският посланик в страната Марин Райков. Райков уточни, че в засегнатите райони живеят много наши сънародници, но до момента няма постъпили обаждания от тях. Част от пътищата са затворени. Много хора са потърсили спешна помощ, но само с леки наранявания.

„До този момент има един смъртен случай, който е в резултат на инфаркт, има също и около десетина ранени. Уплахата е основният проблем тази нощ. Най-тежко пострадали са градчетата Камерино, Висо и разбира се там, където е епицентъра – Кастелсантанджело сул Нера. През последните 2 месеца в този район има 32 земетресения със сила около и над 4-та степен по Рихтер“, каза посланикът на България в Италия.

https://www.youtube.com/watch?v=6tUSGi1urYg

Пътищата и училищата са затворени, евакуирани са 2 болници, 25 общини са мобилизирани. Хората там масово са спали в колите си, каза още Райков.

„Действително обаче, тази нощ земетресенията бяха много силни. Дори се говори, че това не са афтършок или имат връзка с предишното земетресение през август, а че става дума за нова цепнатина“. 

Най-силното земетресение в Италия миналата нощ беше от 5,9 степен по скалата на Рихтер. Трусовете са били над 60. 

- реклама -