Няма пострадали българи

Няма пострадали българи в Мюнхен, съобщи МВнР

Засега няма данни за пострадали български граждани в стрелбата в търговски център „Олимпия“ в Мюнхен. Това съобщи външният министър Даниел Митов във Фейсбук.

Генералното консулство на Република България в Мюнхен и дипломатичските представителства на страната ни в Германия следят ситуацията в Мюнхен, където на два пъти бе открита стрелба.

Засега няма данни за пострадали български граждани.

Намиращите в района българи да избягват публични места и да следват указанията на властите.

Телефон за спешни случаи и информация относно събитията на ГК Мюнхен:
0049 172 888 10 56

Премиерът Бойко Борисов разговоря с генералния консул на България в Мюнхен

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с генералния консул на страната ни в Мюнхен Антоанета Байчева във връзка с обстановката в града. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

Консулът е уверила министър-председателя, че поддържа връзка с официалните власти и към момента няма данни за пострадали български граждани при инцидентите.

Екипът на дипломатическите ни представителства във Федерална република Германия следят ситуацията и са във връзка с консулството ни в Мюнхен. Те ще съдействат на всички наши сънародници, които имат нужда от помощ.

Въоръжен нападател откри огън в търговски център „Олимпия“ в Мюнхен около 18 ч. местно време. Засега властите потвърждават смъртта на трима души. Други 10 са ранени. Нападателят все още не е заловен.

Малко по-късно имаше втора стрелба близо до станция на метрото на „Мариенплац“.

- реклама -