самолет

Няма оцелели след падането на пътническия самолет със 157 души в Етиопия

Няма оцелели при днешната авиокатастрофа в Етиопия, съобщи държавната телевизия на страната, позовавайки се на официалната информация от Етиопските авиолинии.

Всички 149 пътници и 8 души екипаж са загинали

Tе са от 33 държави. От българското министерство на външните работи нямат информация наши съграждани да са били на борда.

Пътническият самолет се разби 6 минути след излитането си от международното летище „Боле“ в Адис Абебa. Боинг 737 е изпълнявал редовен полет за кенийската столица Найроби, когато контролната кула е загубила контакт с машината. Самолетът падна край градчето Бишофту.

самолет

Според шведския сайт за проследяване на полетите в реално време Flightradar24 самолетът е имал „необичайна нестабилна вертикална скорост“ след излитането, съобщава Ройтерс.

Премиерът на страната Аби Ахмед веднага изрази в социалната мрежа „Туитър“ съболезнования на семействата на жертвите.

Разбилият се самолет Боинг 737-800 Макс е същият модел като машината на индонезийската компания „Лайън Ер“, която катастрофира миналия октомври само 13 минути след излитането си от Джакарта. Тогава загинаха всички 189 души на борда. Моделът е сравнително нов – пуснат е за летене през 2016-та. Падналият самолет е собственост на Етиопските авиолинии от миналата година.

Според световните агенции, компанията има добра репутация по отношение на сигурността.

 

- реклама -