ДАНС

Няма как да броят бежанците на свободен режим – ВИДЕО

Знае се точно колко са бежанците в центровете в София, но тези на свободен режим няма как да броим, каза кмета на столицата днес. Йорданка Фандъкова обаче увери столичани да бъдат спокойни, защото навсякъде има патрули и жандармерия, включително и в централната градска част.

„По мое настояване младите мъже от „Овча купел” бяха преместени, защото там хората, които живеят наоколо имаха притеснения“, добави тя.

Останаха непридружени деца и семейства, предимно от сирийски произход. Патрули, жандармерия има навсякъде по рисковите места, за да са спокойни хората“, увери градоначалника.

Вижте още какво каза Йорданка Фандъкова във видеото:

Протестите за водата в Горна Баня са политически

По отношение на протестите в столичния квартал „Горна баня“, столичният кмет заяви: „Водя разговори с гражданите там – те оцениха огромните усилия за това да намерим вариант и да кандидатстваме и за втория етап за изграждане на канализация. Точно в четвъртък общинския съвет гласува изграждането на втория етап. Работим заедно с инициативния комитет – знаете, че протестите бяха именно за изграждането на канализацията.“

Фандъкова е убедена, че зад протестите стоят политически лица.

- реклама -