Луда Яна

Няма данни за насилие над удавеното в Луда Яна момиченце, още издирват по-малката сестра

Районна прокуратура-Панагюрище наблюдава досъдебното производство за изясняване причините за смъртта на 8-годишното момиченце, което беше открито мъртво в коритото на река Луда Яна вчера.

Данните от медицинската експертиза сочат, че по тялото на детето няма следи от насилие и причината за настъпване на смъртта е от удавяне.

Продължава издирването на 6-годишната й сестричка

Вече е претърсен 6-километров участък, но от нея няма и следа. Това съобщи пред „Фокус“ говорителят на ОДМВР – Пазарджик Мирослав Стоянов. „Екипите от полицаи, пожарникари и членове на местното ловно-рибарско дружество са проверили коритото на реката между Панагюрище и село Бъта, което е разстояние от около 6 километра. Те продължават търсенето и по посока към село Попинци, но до там има още близо 10 километра. Теренът е труден, мокър, пресечен, обрасъл с растителност и дървета“, допълни Стоянов.

Тялото на по-голямото момиченце бе намерено вчера от хора, които забелязали тялото.

Двете деца са от многодетно семейство, имат още 3 братя и сестри.  За тях се е грижела само майката, тъй като бащата е в чужбина. Тя оставила момичетата сутринта на грижите на другите деца и отишла на работа.

- реклама -