задължителната казарма

Няма да връщат задължителната казарма

Депутатите от парламентарната комисия по отбрана отхвърлиха законопроекта на Патриотичния фронт за връщане на задължителната казарма.

От ГЕРБ се мотивираха, че наборната служба е архаизъм. Днешната младеж трудно можела да бъде накарана да стои зад 3-метровите казармени огради и да борави безопасно с оръжия, обясни депутата от управляващата партия Владимир Тошев.

Искат да се върне задължителната казарма

От своя страна вносителите мотивираха законодателната си инициатива, че смяната на наборната с професионална военна служба е било извършено прибързано и без да е съобразено с геополитическата и военната обстановка в Югоизточна Европа и света.
„Светът не е нещо замряло, международната обстановка налага да имаме казарма“, подчерта лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Реформаторите пък контрираха, че казармата е затвор. Задължителната военна служба щяла да стимулира младежите ни да емигрират, убеден е Петър Славов от РБ. Освен това, по мнението му, за 6 месеца нямало как мъжете да се научат да боравят с оръжие, как да го сглобяват и как да го поддържат.

 
- реклама -
error: Съдържанието е защитено