Няма алкохол в кръвта на Кристиан от касапницата в Пловдив

Няма алкохол в кръвта на Кристиан, който се заби в дърво с джипа си и загина заедно със спътница. В кръвта на 21-годишния Кристиан Екмекчиян, който причини зверска катастрофа на бул. „Руски“ в Пловдив и загина заедно с возещата се на предната седалка Теодора Николова, на 20 г., няма алкохол.

Това сочат резултатите от назначената по досъдебното производство химическа експертиза. В процес на изготвяне са друго изследване, което трябва да даде отговор дали в кръвта на шофьора  има следи от употреба на наркотични вещества, както и автотехническа експертиза – за установяване на причините за произшествието и скоростта на движение на автомобила, съобщиха от Окръжната прокуратура.

При пътното произшествие бяха ранени още двама младежи – момче и момиче, на по 22 г. Те се намират за лечение в болница. Хоспитализиран е пожарникар, върху когото паднал голям клон от дърво, докато се опитвал да извади пострадалите от колата.

Мелето стана около 3,30 часа на 13 май. Колата „Рейндж Роувър“ се движела с близо 200 км/час от Централна гара към бул. „6 септември“, блъснала се в дърво в разделителната ивица и буквално се разцепила на две.

На булеварда, където стана катастрофата, през целия ден хора оставяха цветя в памет на двамата загинали. На мястото все още стоят няколко балона, а по информация на БНТ разследващите са иззели от колата голямо количество флакони с райски газ.

Катастрофата е една от най- тежките, станали на територията на Пловдив през последните години. Кристиан Екмекчиян, шофирал джипа, се е движел с близо 200 км/час и 50 метра преди кръстовището с „Шести септември“, посока Герджика, колата е поднесла, врязала се е в разделителната мантинела, отсякла е две дървета и е ударила трето. Булевардът остана затворен над 5 часа, тъй като части от разполовения джип, както и отломки от потрошените дървета, имаше в радиус от 100 метра.

- реклама -