учители

Няколко учители от столично училище са с коронавирус

Седем или осем учители от столичното 55-то СУ „Петко Каравелов“ са с коронавирус. Рано тази сутрин един от педагозите се почувствал зле и проявил симптоми на инфекцията. По решение на директора на училището са направени тестове на всички преподаватели.

Инспектори от Столичната РЗИ вече провеждат тестване на контактните лица, в това число и на ученици“, обясни зам.-кметът по образование и култура доц. Тодор Чобанов пред „24 часа“.

Още преди старта на учебната година на сайта на училището е публикувано предупреждение към родителите и учениците, че във връзка с положителен случай при учител, тържествено откриване на учебната година ще има само за учениците от предучилищните групи, първокласниците и осмокласниците в двора, като се спазват всички мерки за дистанция.

Всички останали ученици са пропуснали първият учебен ден и са влезли за първи път в клас днес.

коронавирус

Ученик от 11-и клас на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе също е с положителен тест за COVID-19.

По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация, стана ясно по-рано днес. Той заедно със своите съученици е участвал в кратък час на класа сутринта на 15 септември.

В следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса. Директорът на училището Галина Бобева сподели, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

- реклама -