Туин Пийкс продължение сериал Дейвид Линч

Няколко причини да гледате новия сезон на „Туин Пийкс“

Един от най-любимите сериали на 90-те години „Туин Пийкс“ ще се завърне на екрана на 21 май тази година. Новият, трети сезон, се състои от 18 епизода, които ще се излъчват веднъж седмично по канала Showtime. В деня на премиерата ще бъдат излъчени два епизода. Защо новият „Туин Пийкс“ е задължителен за гледане, даже ако вече знаете кой е убил Лора Палмър.

twin-peaks-ultradialetics

Дейвид Линч в стола на режисьора

В малкия град Туин Пийкс в щата Вашингтон е извършено загадъчно убийство. Неизвестен се разправя жестоко с кралицата на училището Лора Палмър и изхвърля тялото й в езерото. За да разследва случая, в градчето пристига специалният агент на ФБР Дейл Купър. Заедно с шериф Труман и неговите помощници агентът започва да разплита случая, като се натъква на страшната и пълна с мистика страна от живота на жителите на тихото на пръв поглед градче.

twinpeaksbanner

Така започва първият сезон на легендарния сериал на Дейвид Линч. Първата му серия излиза по ABC на 8 април 1990 г., а последната на 10 юни 1991 г. 20 години по-късно стана ясно, че тайнствената история на градчето ще получи своето продължение. През октомври 2014 година Дейвид Линч съобщи това в туит: „Скъпи приятели, вашата любима дъвка ще се върне на мода“. Режисьорът добави и хаштаг „дяволски добро кафе“, което е препратка към цитат от филма.

linch

Скоро след Линч и вторият създател на сериала Марк Фрост потвърди новината официално. Веднага започват проблемите: Линч и Showtime не могат да се договорят за финансирането и режисьорът неочаквано се оттегля. Това предизвика бурното недоволство на феновете и актьорите, след което ТВ каналът е принуден на отстъпки. В крайна сметка, Линч получава практически неограничен бюджет и пълна творческа свобода. Вместо планираните девет епизода, той прави цели 18, като при това е заснел целия сезон като пълнометражен филм, който в последствие дели на епизоди.

Фантазията на Линч – гаранция за успех

Пълният контрол върху проекта е главното преимущество на новия сезон. Нещо, от което Линч е лишен в първите два сезона. Тогава той снима историята „на парче“, от което страда цялата продукция. Качеството пада, както и рейтингите, което от своя страна води до прекратяване на сериала, който мнозина описаха като „мъртъв“. За щастие те се оказват в грешка.

0cdd53cc230e9dda51e8474d3ef62f08

Историята за агент Купър и неговото разследване остави в зрителите твърде много въпроси, а основният сюжет така и не беше завършен. Ето защо „Туин Пийкс“ не можеше да остане без продължение. При това според последните изявления на Линч, новият сезон ще бъде именно продължение, а не римейк на старата история. При това се завръща всичко, което харесваме в сериала, включително главните герои.

Старите персонажи

В новият „Туин Пийкс“ към своите роли се връщат актьорите от първите два сезона. Кайл Маклоклан отново е в образа на агент Купър, Шерил Лий се завръща в ролята на Лора Палмър, а Рей Вайз в тази на нейния баща – Лиланд. От по-малко очевидните участници, заслужава да се отбележи Дейвид Духовни, който отново ще изиграе травестита агент от отдела за борба с наркотиците Денис Брайсън.
1421155773_twin-peaks-zoomd
В сериала се завръща и Дейвид Патрик Кели, които играе Джери Хорн, чичо на един от ключовите персонажи – Одри. Шерелин Фен, която играе ролята на Одри Хорн, също се завръща, както и нейната екранна приятелка Шели Джонсън, изиграна от Медхен Еймик. Много други познати лица също ще видим в продължението. Не на последно място, самият Дейвид Линч ще изпълни ролята на глуховатия агент от ФБР Гордън Коул.
linch2
За съжаление няма да видим Лара Флин Бойл в ролята на Дона Хейвърд, както и „Дамата с дънера“, тъй като актрисата Кетрин Колсън почина през 2015 година.
Ще има, разбира се, и някои подмени. Но дори най-фанатичните привърженици на сериала ще бъдат удовлетворени от появяващите се нови герои.
twin-peaks-1

Новите герои

Без да разкриваме твърде много от тайните на новия сезон, няма как да не споменем „тежката артилерия“. Това безспорно е италианската актриса и модел Моника Белучи, британецът Тим Рот и Наоми Уотс, която не се нуждае от представяне.

Нови обитатели на измисленото градче ще стана и Джеймс Белуши, Аманда Сййфрид и Ашли Джъд.

sign-502543_1280

Сигурно никого не изненадва и плеадата от звезди от музикалния бранш. Със своето внимание към музиката във филмите си, Дейвид Линч е поканил много известни изпълнители като поп-дивата Скай Ферейра, Трент Резнор от Nine Inch Nails, а също така и вокала на гръндж групата Pearl Jam Еди Ведър.

Първа цигулка ще свири, разбира се, Анджело Бадаламенти, който е автор на музиката и на първия сериал.

Совите не са това, което са

Звездният екип не е единствената причина сериалът да получи нужното внимание. Все пак останаха доста въпроси без отговор. Този за совите, е само един от тях.

Дали ще получим отговор на всички, на част от тях или на никой, предстои да научим. Със сигурност можем да говорим само за едно: като познаваме природата на сериала и любовта на Линч към мистиката, зрителите могат да очакват само, че въпросите ще бъдат още повече, а загадките още по-заплетени.

Но нали имено заради това обичаме „Туин Пийкс“?

Източник: ТАСС

- реклама -